NeoOffice
 
NeoOffice
Mac-software voor tekstdocumenten, werkbladen en presentaties

Inleiding

NeoOffice compileren vergt veel tijd en het is handig bekend te zijn met Unix compileer en debugging gereedschappen als cvs, make, gcc en gdb. De bouw van NeoOffice is namelijk zeer afhankelijk van het compileren van OpenOffice. Als u het compileren van Openoffice.org te ingewikkeld of te irritant vindt, dan zult u dat ook vinden van NeoOffice.

Een bijwerking van bovenstaande opmerking is dat, als op de een of andere manier NeoOffice niet goed compileert, er geen hulp te verwachten is. Er zijn te veel afhankelijkheden die de compilatie kunnen verstoren, variƫrend van wijzigingen in de OpenOffice broncode tot een nieuwe versie van de Apple ontwikkelgereedschappen.

Vereisten

Building NeoOffice 3.4.1 on Mac OS X 10.7 or higher is not feasible and the build will eventually fail. Numerous pieces of NeoOffice's underlying OpenOffice source code would need to be rewritten in order for NeoOffice to compile on Mac OS X 10.7 or higher so we compile NeoOffice on the oldest Mac OS X version that NeoOffice can run on and use dynamic loading for APIs and features on newer Mac OS X versions.

 • NeoOffice 3.4.1 can only be built on Mac OS X 10.6.
  NeoOffice 3.3 can only be built on Mac OS X 10.6.
  NeoOffice 2013 can only be built on Mac OS X 10.6.
 • De snelste machine die u kan vinden, met een minimum van 1 GB aan geheugen. Een langzame machine zal werken maar de hoeveelheid geheugen is een minimum vereiste, terwijl u op een langzame machine tijdens het compileren van NeoOffice niet aangenaam zult kunnen werken.
 • Een minimum van 20 GB beschikbare schijfruimte voor de broncode en de gecompileerde bestanden en nog eens 400 MB schijfruimte om het gecompileerde programma te installeren.
 • Massa's vrije tijd en/of geduld. The build, if it doesn't break, can take up to 36 hours to finish even on a fairly fast machine.

NeoOffice broncode verkrijgen

Allereerst, maak een lege map aan op een volume dat de minimale schijfruimte beschikbaar heeft. De instructies in dit document benoemen deze lege map $NEO_HOME.

U kunt de NeoOffice broncode krijgen door deze op te halen uit het NeoOffice CVS repository.

Om de broncode te kunnen uitchecken uit het CVS repository, opent u een nieuw Terminal venster in het programma Terminal (/Programma's/Hulpprogramma's/Terminal) en typt de volgende opdrachten in het venster:

 1. cd "$NEO_HOME"
 2. cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs login
 3. Geef als password op anoncvs
 4. NeoOffice 3.4.1: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-3_4_1-2 NeoOffice
  NeoOffice 3.3: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-3_3-10 NeoOffice
  NeoOffice 2013: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-2013 NeoOffice

NeoOffice compileren

Nadat u de broncode heeft opgehaald moet u een paar stappen volgen om de bouw op de juiste manier op te zetten. De vereiste stappen staan beschreven in het "$NEO_HOME/README.txt" bestand. U moet alle vereiste stappen volgen voordat u begint met het bouwen van NeoOffice..

Zodra u alle vereiste stappen heeft gevolgd start u de bouw door een nieuw Terminal venster ye openen en de volgende opdrachten uit te voeren:

 1. cd "$NEO_HOME/neojava"
 2. make all

Let op: make haalt de OpenOffice broncode op. Dat duurt niet alleen vrij lang (tussen de 24 en 36 uren), maar kan ook mislukken als OpenOffice of uw internet verbinding niet beschikbaar is.

NeoOffice binaries installeren

Als de compilatie gelukt is, zou u de volgende mappen aantreffen: $NEO_HOME/neojava/install/*.dmg.