NeoOffice
 
NeoOffice
De stabiele en veilige alternatief voor OpenOffice voor Mac OS X

Inleiding

NeoOffice compileren vergt veel tijd en het is handig bekend te zijn met Unix compileer en debugging gereedschappen als cvs, make, gcc en gdb. De bouw van NeoOffice is namelijk zeer afhankelijk van het compileren van OpenOffice. Als u het compileren van OpenOffice te ingewikkeld of te irritant vindt, dan zult u dat ook vinden van NeoOffice.

Een bijwerking van bovenstaande opmerking is dat, als op de een of andere manier NeoOffice niet goed compileert, er geen hulp te verwachten is. Er zijn te veel afhankelijkheden die de compilatie kunnen verstoren, variƫrend van wijzigingen in de OpenOffice broncode tot een nieuwe versie van de Apple ontwikkelgereedschappen.

Vereisten

 • NeoOffice 2015.6 can only be built on Mac OS X 10.8.
  NeoOffice 2015.6 Viewer can only be built on Mac OS X 10.8.
  NeoOffice 2015.6 Classic Edition can only be built on Mac OS X 10.8.
  NeoOffice 3.4.1 can only be built on Mac OS X 10.6.
 • De snelste machine die u kan vinden, met een minimum van 1 GB aan geheugen. Een langzame machine zal werken maar de hoeveelheid geheugen is een minimum vereiste, terwijl u op een langzame machine tijdens het compileren van NeoOffice niet aangenaam zult kunnen werken.
 • Een minimum van 25 GB beschikbare schijfruimte voor de broncode en de gecompileerde bestanden en nog eens 1.5 GB schijfruimte om het gecompileerde programma te installeren.
 • Massa's vrije tijd en/of geduld. The build, if it doesn't break, can take up to 36 hours to finish even on a fairly fast machine.

NeoOffice broncode verkrijgen

Allereerst, maak een lege map aan op een volume dat de minimale schijfruimte beschikbaar heeft. De instructies in dit document benoemen deze lege map $NEO_HOME.

U kunt de NeoOffice broncode krijgen door deze op te halen uit het NeoOffice CVS repository.

Om de broncode te kunnen uitchecken uit het CVS repository, opent u een nieuw Terminal venster in het programma Terminal (/Applications/Utilities/Terminal) en typt de volgende opdrachten in het venster:

 1. cd "$NEO_HOME"
 2. cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs login
 3. Geef als password op anoncvs
 4. NeoOffice 2015.6: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-2015_6 NeoOffice
  NeoOffice 2015.6 Viewer: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-2015_6_Viewer NeoOffice
  NeoOffice 2015.6 Classic Edition: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-2015_6_Classic_Edition-0 NeoOffice
  NeoOffice 3.4.1: cvs -d :pserver:anoncvs@anoncvs.neooffice.org:/cvs co -r NeoOffice-3_4_1-24 NeoOffice

NeoOffice compileren

Nadat u de broncode heeft opgehaald moet u een paar stappen volgen om de bouw op de juiste manier op te zetten. De vereiste stappen staan beschreven in het "$NEO_HOME/README.txt" bestand. U moet alle vereiste stappen volgen voordat u begint met het bouwen van NeoOffice..

Zodra u alle vereiste stappen heeft gevolgd start u de bouw door een nieuw Terminal venster ye openen en de volgende opdrachten uit te voeren:

 1. cd "$NEO_HOME/neojava"
 2. make all

Important: make haalt de OpenOffice broncode op. Dat duurt niet alleen vrij lang (tussen de 24 en 36 uren), maar kan ook mislukken als OpenOffice of uw internet verbinding niet beschikbaar is.

NeoOffice binaries installeren

Als de compilatie gelukt is, zou u de volgende bestanden aantreffen: $NEO_HOME/neojava/install*/*.dmg.