NeoOffice
 
NeoOffice
Mac-software voor tekstdocumenten, werkbladen en presentaties

Frequently Asked Questions (Vaak Gestelde Vragen)

Wat is NeoOffice?

NeoOffice is een compleet pakket kantoorsoftware voor Mac OS X. Met NeoOffice kunnen gebruikers tekstdocumenten, werkbladen en presentaties lezen, maken en bewerken. NeoOffice kan OpenOffice-documenten te openen, en ook de meeste Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te openen.

NeoOffice is zeer stabiel en wordt dagelijks gebruikt door duizenden mensen. De ontwikkelaars van NeoOffice hebben NeoOffice gecreëerd in 2003, toen ze OpenOffice voor het eerst draaiend kregen op Mac OS X.

Sindsdien hebben de NeoOffice ingenieurs - Patrick Luby en Ed Peterlin - voortdurend verbeteringen toegevoegd aan NeoOffice die gebruikers niet in vinden in OpenOffice, zoals:

NeoOffice is niet perfect. Hoewel we veel moeite doen om NeoOffice vrij van bugs en crashes te maken, vinden onze gebruikers nog steeds nieuwe fouten en nieuwe gevallen waarin NeoOffice crasht. Dus, mocht u het nodig vinden om software te gebruiken welke zwaar getest is, dan raden we u aan om een commercieel ondersteund produkt zoals Microsoft Office of Apple iWork te gebruiken.

Ik heb een probleem. Hoe kan ik hulp vinden?

Als u problemen ondervindt kunt u op de NeoOffice Ondersteuning pagina een lijst vinden met aanbevelingen om problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Is my payment data private?

We do not sell or share your e-mail address or any of your payment data.

If you make a payment using PayPal, we only store the payment's e-mail address, amount, and date. PayPal does not allow us access to any other data that you have given them so we neither see nor store any private PayPal user payment data such as credit card or bank account numbers.

If you make a payment using the Mac App Store, we do not store any payment data. Apple does not allow us access to any Mac App Store user payment data so we neither see nor store any Mac App Store private user payment.

Kan ik NeoOffice kopiëren?

Ja. Aangezien NeoOffice verspreid wordt onder de "GNU General Public License (GPL)" licentie, kan u het zo vaak kopiëren als u wilt en geven aan wie u maar wilt.

Omdat het geven van ondersteuning aan gebruikers veel van onze betalingen opgebruikt leggen we beperkingen op aan het gebruik van het NeoOffice handelsmerk. Als u NeoOffice verkoopt of uw eigen NeoOffice versies verspreidt moet u daarom voldoen aan de richtlijnen voor NeoOffice CD verspreiding en gebruik van handelsmerk policy.

NeoOffice is open source software. Hoort ophalen van NeoOffice niet gratis te zijn?

Nee. Open source gaat over het type licentie voor de broncode van een programma en de broncode voor NeoOffice is vrijgegeven onder de GNU General Public License (GPL).

Het verkopen van de dienst van beschikbaar maken van gecompileerde software is niet in strijd met de GPL. Deze misvatting over de GPL is kennelijk zo wijd verspreid dat GNU - de organisatie die de GPL heeft opgesteld - duidelijk vermeldt dat dit niet hoeft in hun GPL FAQ.

De GPL vereist wel dat iedereen bij de broncode kan om deze aan te passen en/of door te geven. Om aan deze vereisten te voldoen hebben we op NeoOffice Compileer Instructies pagina altijd gedetailleerde aanwijzingen bekendgemaakt voor het ophalen en compileren van de NeoOffice broncode.

Alle verbeteringen in NeoOffice die niet in OpenOffice zitten hebben de Mac programmeurs Patrick en Ed heel veel tijd en geld gekost. While many free software products such as Firefox and Google Docs are funded by huge payments from large corporations, NeoOffice has no corporate sponsors. Zonder grote sponsoren zijn Patrick en Ed volledig afhankelijk van betalingen van onze gebruikers om de nieuwste OS X functies in te bouwen in NeoOffice.

Waarom maakt u gebruik van de volledige GPL?

Om er zeker van te zijn dat iedereen het recht heeft om onze GPL broncode te gebruiken en een beter produkt te maken. Het is altijd lastig geweest om het NeoOffice project te betalen en om te ontwikkelen waar gebruikers om vragen, dus hebben we GPL gekozen zodat iedereen met de juiste computervaardigheden hun eigen pakket van GPL kantoorsoftware kan bouwen zonder al het werk wat wij hebben gedaan over te moeten doen.

Samengevat proberen we met de GPL het zo eenvoudig mogelijk te maken voor wie dan ook in de open source gemeenschap om een open source pakket van kantoorsoftware te maken. We hopen dat de open source gemeenschap op een dag onze broncode kan gebruiken om nieuwe open source toepassingen te maken voor Mac OS X gebruikers.

Waar kan ik de NeoOffice broncode vandaan halen?

Aanwijzingen voor het ophalen en compileren van de NeoOffice broncode staan op de pagina NeoOffice Compileer Instructies.

Merk op dat als u ergens een wijziging aanbrengt in de code van NeoOffice, u deze wijzigingen moet publiceren onder de GPL-licentie. Anders gezegd, u kunt niet eigen veranderingen aanbrengen in NeoOffice en we zullen de voorwaarden van de GPL licentie agressief handhaven tegen een ieder die zijn wijzigingen niet onder GPL-licentie uitbrengt.

Waarom staat NeoOffice los van OpenOffice en LibreOffice?

De hoofdreden dat we los blijven staan is dat we een meer stabiele en beter met Mac OS X geïntegreerde toepassing hebben gemaakt dan OpenOffice or LibreOffice.

Het ontwikkelen van de NeoOffice broncode en ondersteunen van onze gebruikers heeft enorm veel tijd gekost. Daar zowel OpenOffice als LibreOffice nooit hebben aangeboden om ons werk financieel te steunen en niemand van ons het zich kan veroorloven om voltijds als vrijwilliger aan NeoOffice te werken is een constructie binnen OpenOffice of LibreOffice voor ons geen haalbare kaart.

In plaats daarvan hebben we vele jaren terug het risico genomen om ons werk helemaal te betalen uit betalingen van gebruikers. Tot zo ver hebben betalingen van gebruikers niet altijd al ons werk kunnen bekostigen, maar waren er altijd genoeg betalingen van gebruikers om te zorgen dat tenminste één programmeur voltijds aan het NeoOffice project kon werken.