NeoOffice
 
NeoOffice
Mac-software voor tekstdocumenten, werkbladen en presentaties

NeoOffice is een compleet pakket kantoorsoftware voor Mac OS X. Met NeoOffice kunnen gebruikers tekstdocumenten, werkbladen en presentaties lezen, maken en bewerken. NeoOffice kan OpenOffice-documenten te openen, en ook de meeste Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te openen.

NeoOffice is zeer stabiel en wordt dagelijks gebruikt door duizenden mensen. De ontwikkelaars van NeoOffice hebben NeoOffice gecreëerd in 2003, toen ze OpenOffice voor het eerst draaiend kregen op Mac OS X.

Sindsdien hebben de NeoOffice ingenieurs - Patrick Luby en Ed Peterlin - voortdurend verbeteringen toegevoegd aan NeoOffice die gebruikers niet in vinden in OpenOffice, zoals:

Nieuw in NeoOffice 3.4.1

Ophalen voor Mac OS X 10.6 - 10.9.

Deze versie voegt enkele nieuwe mogelijkheden toe:

Mac OS X mogelijkheden

Hieronder is een lijst met enkele van de Mac OS X-specifieke mogelijkheden die door onze gebruikers zijn aangevraagd maar niet OpenOffice zitten:

 • Bij starten Calc of Impress tonen in plaats van Writer

  NeoOffice :: Toon bij starten menuHet NeoOffice :: Toon bij starten menu laat u kiezen welk soort document wordt geopend als u NeoOffice start. Normaal start NeoOffice met een Writer document. Veel van onze gebruikers hebben gevraagd om een makkelijke manier om te starten met een ander soort document zoals Calc of Impress. Hiervoor hebben we het NeoOffice :: Toon bij starten menu toegevoegd.

  Als een gebruiker een van de soorten documenten in dit menu kiest, zal NeoOffice de volgende keren bij starten dat soort document tonen. Gebruikers kunnen ook de optie "- Geen -" kiezen, waarmee alleen een Mac OS X menubalk verschijnt bij het starten van NeoOffice. De schermafbeelding rechts laat het NeoOffice :: Toon bij starten menu zien, met Calc ingesteld als het soort document dat bij starten wordt geopend.

 • Gatekeeper

  NeoOffice installer certificateSigned installer iconApple heeft in Mac OS X 10.8 Mountain Lion een nieuwe mogelijkheid toegevoegd die Gatekeeper heet. Deze is bedoelde om er voor te zorgen dat gebruikers geen kwaadwillende software op hun Mac installeren. Om zeker te zijn dat NeoOffice kan installeren en draaien op die computers met de standaardinstellingen voor Gatekeeper, ondertekenen de NeoOffice ontwikkelaars digitaal alle NeoOffice installatiebestanden. Hiermee kan Gatekeeper controleren dat de ontwikkelaars van NeoOffice registreerde Apple software ontwikkelaars zijn. De ontwikkelaars van NeoOffice ondertekenen digitaal met de juridische naam van hun bedrijf - Planamesa Inc. - dus alleen NeoOffice installatiebestanden die door Planamesa Inc. ondertekend zijn, zijn te vertrouwen.

 • Versies

  NeoOffice Menu Blader door alle versiesIn Mac OS X 10.7 Lion Apple de optie Versies toegevoegd. Versies laat programma's eerdere versies van uw document opslaan en terughalen. Met deze nieuwe optie zorgt opslaan van een document er voor dat Mac OS X een kopie van het document bewaart voordat de wijzigingen worden opgeslagen, zodat uw iedere vorige versie van uw document kunt terughalen.

  De makers van NeoOffice hebben deze nieuwe mogelijkheid van Mac OS X toegevoegd en zal opslaan van een bestand automatisch een kopie bewaren voordat wijzingen worden doorgevoerd. Vanuit het nieuwe NeoOffice Menu "Blader door alle versies" kunt u iedere vorige versie bekijken in de document versiebrowser van Apple.

 • Mac OS X-eigen tekstmarkering

  NeoOffice tekent gemarkeerde text net zoals de Safari en Teksteditor programma's van Apple. Recente versies van OpenOffice proberen om Mac OS X-eigen tekstmarkering na te doen door een hele lichte variant van de markeringskleur van het systeem over de gemarkeerde tekst heen te tekenen. Omdat veel van onze gebruikers vroegen om Mac OS X-eigen tekstmarkering hebben we de tekstmarkering in de onderliggende OpenOffice code aangepast zodat deze gemarkeerde tekst nu net zo tekent als de Mac OS X programma's van Apple. De onderstaande schermafbeeldingen vergelijken de tekstmarkering in NeoOffice met de manier waarop dit in OpenOffice wordt gedaan:

  Tekstmarkering in NeoOffice
  Tekstmarkering in NeoOffice
  Tekstmarkering in OpenOffice
  Tekstmarkering in OpenOffice
 • Systeem-eigen ondersteuning voor blokkeren van bestanden op lokale- en netwerkschijven

  OpenOffice gebruikt niet langer de Mac OS X-eigen bestandsblokkering en zijn overgegaan op hun aangepaste systeem voor bestandsblokkering. Omdat de meeste kantoorsoftware wel Mac OS X-eigen bestandsblokkering gebruiken leidt hun aangepaste systeem tot veel problemen als gebruikers op verschillende computers bestanden bewerkten op een netwerkschijf. We hebben de Mac OS X-eigen bestandsblokkering hersteld, en die zou nu net zo moeten werken als in NeoOffice 2.2.6.

 • Ondersteuning voor Mac OS X Voorzieningen

  In NeoOffice heeft u toegang tot veel van de onderdelen in het NeoOffice :: Voorzieningen menu als u gegevens selecteert in uw document. Als een van de submenu's in het NeoOffice :: Voorzieningen menu kiest zal de geselecteerde gegevens naar het Mac OS X programma worden gestuurd dat gekoppeld is aan de voorziening die u kiest. NeoOffice ondersteunt ook Mac OS X diensten die de geselecteerde gegevens in uw document te wijzigen.

 • Media Browser ondersteuning

  Veel Mac OS X gebruikers vinden Apples iLife Media Browser erg handig en we hebben veel verzoeken gekregen om dezelfe mogelijkheid in NeoOffice op te nemen. Gelukkig hebben de gulle mensen van Karelia Software de iMedia Browser ontwikkeld. Wij hebben hun iMedia Browser in NeoOffice ingebouwd. U opent de mediakiezer door op het Toon media browser ikoon te klikken of via het menu Extra :: Invoegtoepassingen :: Toon mediakiezer. Een zwevend venster zal verschijnen waaruit u afbeeldingen, films, geluidsbestanden of koppelingen direct in een NeoOffice document kunt slepen.

 • Mac OS X-eigen zwevende hulpvensters

  In OpenOffice gedraagt veel zwevende vensters zich als documentvensters, zoals de Stijlen en opmaak en de Kleuren vensters. Daarnaast gedragen andere zwevende vensters zich als hulpvensters van Windows, zoals Nummering/opsommingstekens en Tabel vensters. Maar in NeoOffice gedragen alle zwevende hulpvensters zich als de hulpvensters in de meeste andere Mac OS X programma's. Ze hebben de kleine titelbalk, zweven allemaal boven het documentvenster en als NeoOffice niet het actieve programma is worden ze allemaal automatisch verborgen totdat NeoOffice weer het actieve programma wordt.

 • Menu's zijn beschikbaar als er geen documenten geopend zijn

  OpenOffice heeft maar een klein deel van de menumogelijkheden beschikbaar als er geen venster open is. In NeoOffice zijn menu's ook beschikbaar als er geen venster open is. Deze mogelijkheden geeft gebruikers toegang tot veelgebruikte menu-onderdelen zoals Recente geopende bestanden en NeoOffice Help die eerder niet toegankelijk waren totdat u een document opende.

 • Importeer afbeeldingen van scanners en camera's

  Er is een menu toegevoegd - Extras :: Invoegtoepassingen :: Voeg afbeelding in van Camera of Scanner. Als u dit onderdeel selecteert kunt u direct afbeeldingen in NeoOffice opnemen van ieder apparaat (zoals digitale camera's of scanners) dat Apples Image Capture applicatie ondersteunt. Als u apparaten aangesloten heeft op uw computer die door Image Capture worden herkend, zal het kiezen van dit menu-onderdeel de Mac OS X Image Capture toepassing openen. Met deze toepassing kunt u een afbeelding van ieder herkend apparaat importeren in uw huidige document importeren. Daarnaast zal de geïmporteerde afbeelding ook worden gekopieerd naar het systeem-klembord, zodat u de afbeelding nog elders in NeoOffice of andere toepassingen kunt plakken.

 • Command-klikken op de titelbalk van het venster

  De meeste Mac OS X toepassingen verschijnt een klein ikoon in de titlebalk van het venster als een eerder opgeslagen document is geopend. Command-klikken op dit ikoon zal een klein venster tevoorschijn halen dat de naam van het bestand laat zien en de map waar het zich bevindt. Klikken op een van deze onderdelen zal de Finder openen.

 • Ondersteuning voor Mac OS X grammatica controle

  In Mac OS X 10.5 Leopard Apple grammatica-controle toegevoegd voor een beperkt aantal talen. NeoOffice maakt gebruik van deze mogelijkheid van Mac OS X en daarom hebben we enkele menu-onderdelen toegevoegd in het Extras :: Invoegtoepassingen menu. Met deze menu-onderdelen kunt u de grammatica-controle in Mac OS X Leopard gebruiken om de geselecteerde tekst of uw hele document te laten controleren en correcties voor te stellen. Op het moment van schrijven ondersteunt de grammatica controle in Mac OS X alleen de Engelse taal.