NeoOffice NeoOffice
Brengen van de macht van OpenOffice op Mac sinds 2003
 
 

NeoOffice is een kantoorsoftware voor Mac, dat is gebaseerd op de OpenOffice kantoorsoftware. Met NeoOffice kunt u OpenOffice-documenten en LibreOffice-documenten bekijken, bewerken en opslaan.

Probeert NeoOffice Viewer gratis

NeoOffice Viewer is de versie van NeoOffice die gebruikers kunnen downloaden gratis. NeoOffice Viewer heeft dezelfde eigenschappen als NeoOffice in Apples Mac App Store. Het enige verschil is dat NeoOffice Viewer kan niet documenten op te slaan.

Hoewel NeoOffice Viewer kan niet documenten op te slaan, kunnen gebruikers openen, bewerken en afdrukken van documenten. Dus voorat u koopt NeoOffice in de Mac App Store, probeert NeoOffice Viewer om te zien of NeoOffice voor u werkt.

Nieuw in NeoOffice 2015.12

Deze versie van NeoOffice verhelpt de volgende problemen:

 • NeoOffice liep vast als u een document wilde afdrukken, en sloot dan het document af voordat het afdrukken voltooid was
 • Op macOS Sierra liep NeoOffice vast als u een document wilde afdrukken met afbeeldingen in EPS formaat
 • NeoOffice Classic Edition liep vast tijdens installatie van OpenOffice extensies die Java AWT klassen gebruikten

Mac mogelijkheden

Hieronder is een lijst met enkele van de Mac-specifieke mogelijkheden die door onze gebruikers zijn aangevraagd maar niet OpenOffice zitten:

 • NeoOffice > Toon bij starten menu voor de opening van Calc of Impress in plaats van Writer bij opstarten

  NeoOffice > Toon bij starten menuHet NeoOffice > Toon bij starten menu laat u kiezen welk soort document wordt geopend als u NeoOffice start. Normaal start NeoOffice met een Writer document. Veel van onze gebruikers hebben gevraagd om een makkelijke manier om te starten met een ander soort document zoals Calc of Impress. Hiervoor hebben we het NeoOffice > Toon bij starten menu toegevoegd.

  Als een gebruiker een van de soorten documenten in dit menu kiest, zal NeoOffice de volgende keren bij starten dat soort document tonen. Gebruikers kunnen ook de optie "- Geen -" kiezen, waarmee alleen een Mac menubalk verschijnt bij het starten van NeoOffice. De schermafbeelding rechts laat het NeoOffice > Toon bij starten menu zien, met Calc ingesteld als het soort document dat bij starten wordt geopend.

 • Bestand > Blader door alle versies menu voor de restauratie van vorige versies van uw documenten

  NeoOffice Menu Blader door alle versiesIn OS X Lion Apple de optie Versies toegevoegd. Versies laat programma's eerdere versies van uw document opslaan en terughalen. Met deze optie zorgt opslaan van een document er voor dat Mac een kopie van het document bewaart voordat de wijzigingen worden opgeslagen, zodat uw iedere vorige versie van uw document kunt terughalen.

  De makers van NeoOffice hebben deze mogelijkheid van Mac toegevoegd en zal opslaan van een bestand automatisch een kopie bewaren voordat wijzingen worden doorgevoerd. Vanuit het NeoOffice Menu "Blader door alle versies" kunt u iedere vorige versie bekijken in de document versiebrowser van Apple.

 • Mac-eigen tekstmarkering

  NeoOffice tekent gemarkeerde text net zoals de Safari en Teksteditor programma's van Apple. Recente versies van OpenOffice proberen om Mac-eigen tekstmarkering na te doen door een hele lichte variant van de markeringskleur van het systeem over de gemarkeerde tekst heen te tekenen. Omdat veel van onze gebruikers vroegen om Mac-eigen tekstmarkering hebben we de tekstmarkering in de onderliggende OpenOffice code aangepast zodat deze gemarkeerde tekst nu net zo tekent als de Mac programma's van Apple. De onderstaande schermafbeeldingen vergelijken de tekstmarkering in NeoOffice met de manier waarop dit in OpenOffice wordt gedaan:

  Tekstmarkering in NeoOffice
  Tekstmarkering in NeoOffice
  Tekstmarkering in OpenOffice
  Tekstmarkering in OpenOffice
 • Mac-eigen bestandsblokkering voor het veilig bewerken van bestanden in iCloud Drive, Dropbox of netwerkschijven

  Omdat Microsoft Office en iCloud Drive gebruiken Mac-eigen bestandsblokkering, NeoOffice gebruikt ook Mac-eigen bestandsblokkering om een botsing te voorkomen wanneer gebruikers van NeoOffice, Microsoft Office of iCloud Drive op verschillende computers dezelfde gedeelde bestand opslaan.

 • Ondersteuning voor Mac Voorzieningen

  In NeoOffice heeft u toegang tot veel van de onderdelen in het NeoOffice > Voorzieningen menu als u gegevens selecteert in uw document. Als een van de submenu's in het NeoOffice > Voorzieningen menu kiest zal de geselecteerde gegevens naar het Mac programma worden gestuurd dat gekoppeld is aan de voorziening die u kiest. NeoOffice ondersteunt ook Mac diensten die de geselecteerde gegevens in uw document te wijzigen.

 • Mac-eigen zwevende hulpvensters

  In OpenOffice gedraagt veel zwevende vensters zich als documentvensters, zoals de Stijlen en opmaak en de Kleuren vensters. Daarnaast gedragen andere zwevende vensters zich als hulpvensters van Windows, zoals Nummering/opsommingstekens en Tabel vensters. Maar in NeoOffice gedragen alle zwevende hulpvensters zich als de hulpvensters in de meeste andere Mac programma's. Ze hebben de kleine titelbalk, zweven allemaal boven het documentvenster en als NeoOffice niet het actieve programma is worden ze allemaal automatisch verborgen totdat NeoOffice weer het actieve programma wordt.

 • Menu's zijn beschikbaar als er geen documenten geopend zijn

  OpenOffice heeft maar een klein deel van de menumogelijkheden beschikbaar als er geen venster open is. In NeoOffice zijn menu's ook beschikbaar als er geen venster open is. Deze mogelijkheden geeft gebruikers toegang tot veelgebruikte menu-onderdelen zoals Recente geopende bestanden en NeoOffice Help die eerder niet toegankelijk waren totdat u een document opende.

 • Command-klikken op de titelbalk van het venster

  De meeste Mac toepassingen verschijnt een klein ikoon in de titlebalk van het venster als een eerder opgeslagen document is geopend. Command-klikken op dit ikoon zal een klein venster tevoorschijn halen dat de naam van het bestand laat zien en de map waar het zich bevindt. Klikken op een van deze onderdelen zal de Finder openen.